LogosDirekt

 
 

Något om LogosDirekts historia

Från augusti 2006 inledde Föreningen en testverksamhet med sändning av bibelstudier och gudstjänster via webben. För ändamålet anskaffades QuickTime Streaming Server som vi sände bild och ljud till via en bärbar dator. Efter en tid ställde OF system ett specialprogram till förfogande, Wirecast, och vi kunde då mixa in presentationer med psalmer med videobild.

Eftersom internetförbindelsen visade sig vara för långsam när verksamheten växte såg vi oss tvungna att övergå till en extern gratisserver. Till en början blev det Ustream och senare Livestream. Detta möjliggjorde mottagning via en vanlig webbläsare med Flash-spelare, men tyvärr på bekostnad av reklaminslag.

LogosDirekt sänder ännu föredrag under egna kurser. Arkivet från tidigare år består till största delen av ljudfiler, men även ett antal videoinspelningar finns. S:t Johannes evangelisk-luthersk församling fortsätter verksamheten med direktsändningar.

Ljudarkiv

Ljudinspelningar finns arkiverade från 2004. De första årens ljudkvalitet är varierande. (Kommer eventuellt att läggas in senare.)

Videoinspelningar

  1. (Dessa länkar fungerar inte, ska repareras)

  2. Gudstjänster ordnade av Föreningen Logos (till 23.11.2008)

  3. Bibelstudier (från april 2010 endast som ljudfiler)

  4. Några andra inspelningar

Databasen OUS

Databasen OUS (grekiskt ord för öra) omfattar en stor del inspelningar, av vilka de flesta LogosDirekt-inspelningarna, både ljud och video.